Dora, machinefabriek

Tijdens mijn studie heb ik in de avonturen met veel plezier bij Keus Schoonmaak en Diensten gewerkt. Met het diploma op zak ben ik gaan werken in de IT-sector. Nadat mijn eerste dochter was geboren vond ik het belangrijker om haar te zien opgroeien en ben ik gestopt met werken.

In een hal van een machinefabriek spreken we met Dora. Zij heeft na een carrière bij een onderzoeksbureau en intensieve zorg voor haar kinderen weer de werkende draad opgepakt. Is er veel veranderd na al die jaren?

Het toeval wil dat ik weer bij dezelfde machinefabriek als vroeger mag schoonmaken. Sommige mensen kenden mij nog en het voelde meteen vertrouwd aan. Verder is het een verschil van letterlijk dag en nacht. Eerst werkte ik vooral in de avonduren tot heel af en toe middernacht. Nu verricht ik mijn werkzaamheden gewoon tijdens kantooruren. Dit heeft veel voordelen. Ik kan sneller inspringen op directe vragen en voel me veel meer betrokken. In plaats van onbekenden zijn de mensen hier lieve collega’s geworden.

Waarom ben je niet terug in de IT-sector gegaan?

Ik ben er meer dan tien jaar uit geweest. De ontwikkelingen zijn zeer snel gegaan. Mijn niet bijgehouden kennis is erg verouderd en ik heb nog steeds een grote verantwoording richting mijn gezin. Nee, werken in de schoonmaakbranche is echt een uitkomst. Overigens realiseerde ik mij van tevoren niet dat ook hier de tijd niet heeft stilgestaan. Naast dat de werkdruk behoorlijk is toegenomen, zijn er diverse nieuwe werkmethoden geïntroduceerd. Oog voor het milieu is een belangrijk item. Vroeger liepen wij in een net sweatshirt met wat reclame van Keus erop. Tegenwoordig dragen wij, voor vrouwen niet geheel onbelangrijk, zeer stijlvolle werkkleding met een chique logo erop. Het is vreemd, maar dit verhoogd het gevoel van professionaliteit enorm.

Is Keus Schoonmaak en Diensten BV een ander bedrijf geworden?

Ja en nee! Ze zijn veel groter geworden. Maar hun visie is nog steeds gelijk: optimale kwaliteit en klantgerichtheid. Alhoewel ik maar een kleine schakel ben voel ik me toch trots om voor zo’n bedrijf te mogen werken. Ik ben letterlijk weer terug op het oude, vertrouwde nest.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu