Hannie, trainingscentrum

Omgeven door prachtige natuur ligt, in de buurt van Apeldoorn, een Creatief en Spiritueel Centrum. Midden in de meditatieruimte is Hannie bezig kussens en ligbedden schoon te maken en op te bergen. Zijn dit jouw dagelijkse bezigheden?

Nee hoor, zegt ze, hier worden lezingen, workshops, trainingen en noem maar op gegeven. Het is iedere keer weer anders, geen dag is hetzelfde en zelfs mijn werktijden niet. Ik stel mij, zoals dat zo modern heet, zeer flexibel op. Ik krijg van Ilse, de eigenaresse van tevoren de weekplanning en weet dan ongeveer wanneer ik moet werken. Maar dit kan bijna per uur nog worden aangepast. Ik vind deze diversiteit aan werktijden heerlijk, maar af en toe ook lastig.

Hoe bedoel je dat?

Vorig jaar 5 december rond zes uur ’s avonds. Ik was klaar met mijn werk en stond op het punt huiswaarts te keren. Alle Sinterklaascadeautjes moesten nog worden ingepakt en voorzien van een gedicht. Ik liep naar het kantoor van de eigenaresse. Ze was in bespreking met Jeroen Keus, een van de directeuren van Keus Schoonmaak en Diensten. Ik weet dat het laat is, zei ze, maar voor vanavond moeten de meditatieruimte nog worden klaargemaakt. Ik heb de boeking net binnen gekregen. Dat was even schrikken, ik had net alle benodigde spullen opgeborgen in het magazijn(tje) buiten. Gelukkig waren de vloeren en het meubilair al gedaan. Snel liep ik naar de opslagruimte, dat wordt bij elkaar toch gauw dertig keer heen en weer lopen. Ik tilde twee ligbedden op en hoorde plotseling een stem achter me: geef die maar aan mij. Het was meneer Keus en daarachter stond Ilse. Zij hielpen zomaar mee! Binnen een half uur was ik thuis bezig met de cadeautjes. Soms hoor je weleens van die begrippen over platte organisaties en dat deuren altijd openstaan, volgens mij is dat bij Keus Schoonmaak en Diensten echt zo. Ook al hangen ze dat niet aan de grote klok.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu