Henry, showroom

Ruim voordat de eerste gasten komen en nadat ze weer weg zijn, zijn wij paraat. Een goed op elkaar ingespeeld team van schoonmakers.

We zitten in een horecagedeelte van een ruime showroom met nieuwe en gebruikte auto’s. Aan het woord is Henry een van de twee medewerkers van Keus Schoonmaak en Diensten BV.

Wij hebben een duidelijke taakverdeling. Janneke zorgt voor de kantoren, het horecagedeelte en het sanitair. Ik maak het magazijn en de werkplaats schoon. Samen zijn we verantwoordelijk voor de showroom. Twee keer per week maak ik alle vloeren schoon met de machine. Professioneel zijn wij een zeer goed koppel, in principe kunnen we alle werkzaamheden uitwisselen. Zo kan het zijn dat ik Janneke assisteer wanneer zij in tijdnood komt of andersom.

Janneke doet nu de afwas, behoort dit altijd tot de taken van een schoonmaakbedrijf.

Nee hoor, wij werken allebei nu ruim tien jaar in dit pand. Daardoor kennen we precies het reilen en zeilen binnen dit bedrijf. Vroeger werd de afwas gedaan door het showroompersoneel. Op het einde van de dag hebben zij het vaak erg druk en komen de vieze kopjes en schoteltjes weleens in het vergeethoekje. Nadat wij dit signaleerde heeft Keus Schoonmaak en Diensten BV dit teruggekoppeld naar de klant. Er werd meteen actie ondernomen en aangezien wij toch al in het horecagedeelte werkzaam zijn nemen wij voortaan ook de afwas mee en zelfs het vullen van de koffiemachines. Hetzelfde geldt overigens voor de handdoekautomaten en de zeepdispensers bij het sanitair. Wij zorgen er dagelijks voor dat dit allemaal op en top is.

Net was je bezig auto’s schoon te maken met een speciale veger. Is dat wel nodig, de auto’s zijn nagenoeg allemaal nieuw.

Hoe mooi of duur de auto ook is, stof maakt geen onderscheid en dwarrelt rustig neer op de bolides. Met mijn speciale veger, zoals jij dat noemt, kan ik de stof verwijderen zonder de auto te bekrassen. Wat mooi is moet mooi blijven! Door de jaren heen worden de karretjes steeds beter en mooier. Grappig genoeg geldt dat ook voor onze eigen (materiaal)karretjes. Steeds beter en mooier inclusief de nodige keurmerken. De schoonmaakbranche is nog altijd volop in beweging.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu