Schoonmaken: een vak waar je trots op mag zijn

  1. Home
  2. Werken bij Keus
  3. Schoonmaken: een vak waar je trots op mag zijn

Naast je eigen collega’s van de Groot Schoonmaak, heb je ook te maken met de vele mensen die werken in het pand(en) waar jij schoonmaakt. Onze klanten zijn zeer divers, van kantoren tot en met industrie, van schouwburgen tot en met winkels en ga zo maar door. Door deze variatie aan werk kan het letterlijk gebeuren dat deuren opengaan die voor anderen normaal gesloten blijven. We proberen de werktijden altijd zo in te passen dat dit voor alle betrokkenen het voordeligst is. Door nieuwe inzichten is het veel normaler geworden om tijdens kantooruren schoon te maken i.p.v. ’s avonds of zelfs ’s nachts. Voor een aantal sectoren kunnen de avonduren niet worden uitgebannen. Wij willen graag langdurige en goede relaties met onze klanten hebben, daar speelt vast schoonmaakpersoneel een belangrijke factor in.

M.b.v. interne en/of externe cursussen leer je de kneepjes van ons schoonmaakvak. Bijvoorbeeld hoe je met het materiaal om moet gaan. Een poetsdoek vouwen kan op vele manieren, wij vertellen jou hoe je dit zo efficiënt mogelijk kunt doen. Weleens afgevraagd hoe je moet stofzuigen zonder last van je rug te krijgen? De stofzuigerslang gaat achter je rug langs, in het begin misschien wat vreemd, maar wel het meest ergonomisch. Tevens wordt kennis opgedaan met betrekking tot de vele verschillende schoonmaakmiddelen en op welke ‘speciale’ plaatsen je moet letten tijdens het werk. Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen en krijg je, vooral in het begin, hulp op de werkvloer van meer ervaren collega’s en de rayonleiding. Bij Keus Schoonmaak en Diensten staat vragen altijd vrij wanneer je het even niet meer weet.

Wij conformeren ons aan het ‘CAO Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf’. Dit schept duidelijkheid voor alle betrokken partijen.

Het komt niet altijd even goed tot zijn recht maar schoonmakers worden alom gewaardeerd. Het is een vak waar je trots op mag zijn. Het is fijn om te weten dat mensen beter presteren, opgewekter zijn en minder vatbaar voor ziektes in een schone werkomgeving.

Dora02

Hannie02

Henry02

Menu